Design for

Decomposition

Design for Decomposition, set on Orkney, presents The Compostorium, a facility designed for ecological human death practices, and a housing scheme, which recommends the use of materials with the capacity to be adapted and eventually decompose. Drawing parallels between the lifecycle approach of a house to a human, the project advocates that we embrace the same holistic strategy we employ with sustainable architecture to death rituals.

All imagery is my own, unless specified otherwise.

Housing Perspective.jpg

Site Perspective

04.jpg

Housing Interior Perspectives

01.gif
016.jpg

Housing Facade

Prefabricated and Timber Frame Connection

018.jpg

Site Perspective

Washing%20space_edited.jpg

The Compostorium -  Ritual Preparation

0111_edited.jpg

The Compostorium - Compost Removal

0113.jpg

The Compostorium - Short Section